Een P Trap onder de gootsteen installeren : 0xbt

Een P Trap onder de gootsteen installeren



Een p-sifon is een handig sanitairaccessoire waarmee water kan weglopen zonder in de sifon te blijven hangen. Het is gemaakt van plastic en is ontworpen om op zichzelf te werken. Wanneer water de p-trap binnenkomt, stroomt het de drainhill op, waardoor de waterstroom wordt versneld. De leiding vangt vervolgens het water op en geeft het af aan de afvoer. Door dit proces blijft de afvoer van de gootsteen schoon.

Twee soorten p-traps

Er zijn twee soorten p-traps: PVC en metaal. Kunststof p-traps zijn eenvoudiger te installeren en zijn gemaakt van PVC. Ze zijn eenvoudig met de hand te installeren. De metalen p-traps zijn voorzien van plastic moeren en connectoren waarmee ze met de hand kunnen worden vastgedraaid. Ze bevinden zich in de kast onder de gootsteen. Ze zijn vaak opzichtig en hebben professionele installatie nodig. Om deze nare geurtjes te voorkomen is een lekkende flens en verstopte wasbak de ideale oplossing.



Gebruik een pijpborstel

De p-trap is een speciale afvoerpijp voor een wasbak. Het voorkomt dat vaste stoffen de gootsteen binnendringen en moet zo dicht mogelijk bij de afvoer worden geïnstalleerd. De ring moet ongeveer 2,5 cm van het staartstuk uitsteken, zodat het water vrij kan stromen. Om een ​​p-trap te installeren, moet u deze demonteren en de ring verwijderen. Gebruik een pijpborstel om de ring schoon te maken en spoel af in een andere gootsteen. Als de pijpborstel in contact komt met smurrie, controleer dan de smering van de moer met een oplosmiddel of vijl.

Nadat u de oude p-trap hebt verwijderd, moet u de nieuwe installeren. De p-trap is een U-vormige buis die wordt bevestigd aan de afvoerleiding onder de keukenmengkraan. De p-trap wordt aangesloten op de wand- of gootsteenafvoerleiding. Als u de juiste maat p-trap niet kunt vinden, kunt u er een kopen die langer is en een langer staartstuk heeft.



Verwijder de moer

Nadat u de oude p-trap hebt verwijderd, moet u de nieuwe installeren. U moet de moer op de u-vormige pijp en het staartstuk verwijderen. De u-vormige pijp moet uit de uitlaat worden verwijderd en de p-val moet onder de gootsteen worden geïnstalleerd. Nadat u de oude leidingen hebt losgekoppeld, moet u de oude moer en het staartstuk verwijderen.

Een tang nodig

De wartelmoer van de p-trap moet worden vastgedraaid met een tang of handgereedschap. Vervolgens moet u de kunststof slipmoer in de wandafvoerfitting schroeven. Nadat u de P-val hebt geïnstalleerd, moet u de slipmoer van de val vastdraaien. Je kunt een ijzerzaag gebruiken om het staartstuk door te snijden en dan zou je de gootsteen moeten kunnen aanzetten.