Sådan repareres en utæt køkkenhane : 0xbt

Sådan repareres en utæt køkkenhane

    Aidengjdd
    By Aidengjdd



    Hvis du har en utæt køkkenhane, skal du muligvis lære at reparere den. Hvis du har en vandhane med et enkelt håndtag, kan du ofte løse dette problem ved at stramme pakningsmøtrikken og udskifte skiven. Har du en ældre model, kan du også udskifte ventilsædet ved at slibe det ned. Vær dog opmærksom på, at du kan ende med at ødelægge hele enheden eller beskadige vandhanen. I begge tilfælde er det tilrådeligt at ringe til en blikkenslager.

    Udskift vandhanen

    Sædevaskeren på din vandhane er et gummistykke, der bliver slidt ved brug. Den holder ikke vand, hvis den er slidt eller beskadiget. For at reparere lækagen skal du blot tage håndtaget af og spænde justeringsringen. Hvis du ikke kan finde et erstatningssæt til dit armatur, skal du udskifte vandhanen. Processen med at udskifte denne komponent er ret nem og kræver ingen specialværktøj.

    Det første skridt i at reparere din vandhane er at finde ud af, hvor den lækker. Afhængigt af placeringen af ​​lækagen, er det mest sandsynligt, at vandhanen lækker i enden, ventilhåndtaget eller det nederste armatur. Når du ved, hvilken del der er utæt, kan du købe de nødvendige reparationsartikler. Hvis lækagen er på toppen, kan du blot udskifte den med en ny O-ring. Hvis lækagen er på forsyningsledningen, skal du muligvis bruge silikone eller blikkenslagerputt. Du skal muligvis gentage forbindelsen eller udskifte den helt.

    Kontakt producenten

    Når du har fjernet sædevaskeren, kan du erstatte den med en ny. Hvis vandet siver fra håndtaget, kan du blot udskifte det med et nyt. Før du installerer erstatningen, skal du sørge for omhyggeligt at matche den nye o-ring med de gamle. Du kan også prøve at rense patronen med eddike for at fjerne mineralaflejringer. Du bør tænde for vandforsyningen igen og teste din reparation. Hvis du ikke har nogen erfaring med dette, er det bedst at kontakte producenten af ​​dit vandhane.



    Sluk for vandet

    Det første trin i at reparere en utæt messing vandhaner er at tjekke forsyningsrøret. Den skal tilstoppes med vand. Ellers vil det lække fra basen. Hvis vandhanen har en utæthed på tuden, betyder det, at tætningerne rundt om kroppen er beskadiget. For at reparere en utæt vandhane skal du følge instruktionerne fra producenten. Det er vigtigt at lukke for vandet ved afspærringsventilerne, før du begynder arbejdet. Derefter kan du gå videre til næste trin.

    Inspicer ventilen

    Efter at o-ringen er udskiftet, er næste trin at inspicere ventilen. Hvis den er blevet beskadiget, skal du udskifte o-ringene og vandhanens holdeskrue. Det er vigtigt at sikre sig, at vandhanen ikke er beskadiget. Når o-ringen er udskiftet, kan du nu gå videre til næste trin. Bagefter skal du samle vandhanen igen for at fikse lækagen.